De Boer teleurgesteld in resultaat en aanvalslinie

1 september 2013, 15:37

Ajax kwam zondagmiddag in de Euroborg van FC Groningen niet verder dan een 1-1 gelijkspel. Nadat Ajax in de eerste helft verdiend op een 0-1 voorsprong kwam door een treffer van Lasse Schöne, speelde de Trots van het Noorden een sterke tweede helft, waardoor de Groningers op 1-1 kwamen en zelfs nog dicht bij een winnende treffer waren. Ajax-trainer Frank de Boer gaf na afloop van de wedstrijd aan tegen FOX Sports dat hij teleurgesteld was in het resultaat en het optreden van de Amsterdamse aanvalslinie.

Frank de Boer wist na afloop van het duel wel welke steken de Amsterdamse ploeg liet vallen: “Ik ben vooral teleurgesteld in het gebrek aan alertheid van onze ploeg. Als ze twee keer gevaarlijk worden uit een standaardsituatie, dan ben je gewaarschuwd, denk ik. En als je jezelf dan zo laat verschalken en de wedstrijd uit handen geeft, dat mag niet gebeuren op dit niveau. Zelf hadden we de kansen om al twee doelpunten te maken en de wedstrijd op slot te gooien. Die verzuim je te maken en dat is zeer teleurstellend. ”

De aanvallers van Ajax hadden duidelijk niet hun dag. Bojan toonde zich op een moment in de tweede helft veel te zelfzuchtig, waarop Schöne zijn boosheid niet onder stoelen of banken stak. De Boer kon dit wel begrijpen: “Bojan had moeten afgeven en Schöne was terecht boos op hem. Het speelt zeker mee dat Bojan zoekende is naar zijn eerste doelpunt. Maar in zo’n situatie moet je de beste keuze maken en dit was niet de beste keuze.”, aldus De Boer, die Bojan later in de wedstrijd naar de kant haalde.

Hetzelfde lot was overigens besteed aan Kolbeinn Sigthorsson (de IJslander werd in de 69e minuut gewisseld), waarover De Boer ook niet tevreden was: “Hij moet sleuren en alert zijn. Ik vond niet dat hij alert was. Een kwartier heb ik hem nog gegeven om het te kunnen herstellen.”

Het verlies van de vertrokken Toby Alderweireld en Christian Eriksen en de geblesseerde Siem de Jong wijst De Boer niet als oorzaak van het puntenverlies aan: “Ik vind het gemis niet te groot. Ik vond Serero de beste man van het veld. Hij heeft bijna geen balverlies geleden en alleen maar goede keuzes gemaakt. Hij heeft Eriksen perfect vervangen. Denswil (Stefano, red.) heeft ook foutloos gespeeld, vind ik. We moeten voorin alleen scherper zijn en de kansen afmaken.”

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen