Lodeweges ziet moedig Cambuur: 'verdiend punt'

1 september 2013, 11:34

Dwight Lodeweges wist zaterdagavond met SC Cambuur enigszins roet te gooien in het jubileumfeest van PSV, door met 0-0 gelijk te spelen in het Philips Stadion. PSV bestond zaterdag precies honderd jaar, maar wist wat door een keurige prestatie van Cambuur niet te bezegelen met een overwinning op de Leeuwarders.

Cambuur-trainer Dwight Lodeweges wou het na afloop van de wedstrijd in gesprek met NOS niet hebben over de festiviteiten van PSV en de verwachting dat Cambuur een figurant zou zijn in het Eindhovense feest: “Dat kanonnenvoer en dat feestmaal, dat zal allemaal wel. Ik denk dat trainers niet over dat soort zaken praten. Wij wilden gewoon meevoetballen met PSV en dat hebben we gedaan. Dat vinden we hartstikke mooi.”

Lodeweges zag zijn ploeg het op zeer goede en volwassen wijze opnemen tegen PSV, wat hem duidelijk deugd deed: “Vorige week tegen PEC Zwolle wilden we eigenlijk hetzelfde doen, maar daar kregen we het niet helemaal voor elkaar. Het is dan mooi dat je zo speelt, als je gaat naar een tegenstander als PSV en speelt in een uitverkocht stadion, wat de jongens nog nooit echt hebben meegemaakt. Dat getuigt van moed.”

Een punt halen in de uitwedstrijd met PSV is voor Cambuur een uitstekende prestatie: “Als je als promovendus naar PSV gaat, dan reken je niet op een punt. Als je naar het spelverloop kijkt, dan denk ik wel dat het echt verdiend is. ”, aldus Lodeweges, die het gevoel had dat er misschien nog wel meer in zat tegen de Eindhovenaren: “Ik zie Kevin Brands op het laatst nog weglopen, maar die werd net wat aangetikt, waardoor hij de bal niet goed voor de voeten kreeg. Maar Toivonen heeft ook een grote kans gehad en PSV schoot op de lat: het kon beide kanten op.”

Cambuur mag wel even nagenieten van het behaalde punt. Niet alleen vanwege het resultaat zelf, maar ook door de totstandkoming ervan, aldus Lodeweges: “Het is de genoegdoening van de manier waarop we het punt hebben gehaald, dat vind ik mooi. Als ploeg zijnde is dat doping.”

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen