Ajax-opponent Celtic haalt Pukki van Schalke

31 augustus 2013, 12:17   Bijgewerkt: 31 augustus 2013, 17:35

Celtic, tegenstander van Ajax in de poulefase van de Champions League, heeft zich versterkt met Teemu Pukki. De 23-jarige Fin komt over van Schalke 04 en tekent een vierjarig contract bij de Schotse ploeg.

Dat Pukki reeds voor Schalke uitkwam in de playoffs voor kwalificatie voor de groepsfase van de Champions League, houdt niet in dat de Fin niet voor Celtic uit mag komen in Europees verband. Dit betekent dat Pukki ook speelgerechtigd is tegen Ajax. Pukki kwam eerder voor 1,3 miljoen euro naar Schalke. Pukki scoorde acht doelpunten in 37 duels voor de ploeg uit Gelsenkirchen en scoorde onlangs nog tegen Spanje voor de Finse nationale ploeg. Schalke maakte vrijdag overigens bekend dat Kevin-Prince Boateng de selectie van de Duitsers komt versterken.

Eerder deze week legde de het Celtic van trainer Neil Lennon al Nir Biton vast. De Israëlische middenvelder kwam over van FC Ashdod. Daarnaast hoopt de regerend kampioen van Schotland zich nog te versterken met Alexander Büttner. Zijn zaakwaarnemer Alexander Bursac laat tegenover de BBC weten dat Celtic in gesprek is met Manchester United om de Nederlandse linksback voor een jaar te huren.

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen