Viergever: "Dit is heel belangrijk voor AZ"

30 augustus 2013, 12:51

AZ wist zich op ongebruikelijke wijze te kwalificeren voor de groepsfase van de Europa League. De returnwedstrijd tegen Atromitos (in Griekenland won AZ met 1-3) kende na twee etappes een 0-2 eindstand, waardoor de Alkmaarders op basis van uitdoelpunten wisten te overleven in Europa. Dat het laatste half uur van de wedstrijd omwille van een brandje in het stadion op donderdagavond werd afgewerkt op vrijdagochtend, was voor de ploegen even omschakelen.

De bizarre situatie zorgde ervoor dat de intensiteit van de wedstrijd een stuk hoger lag dan normaal. Roy Beerens gaf voor de camera's van FOX Sports aan dat dit felle spel hem persoonlijk wel beviel. Toch deed de onwennige situatie de Alkmaarders niet echt goed: “Ik denk dat we het wel wat beter hadden moeten doen, ook omdat ze wel wat ruimte weggaven natuurlijk. Maar we waren met tien man en de vermoeidheid was er wel. Een voorzet geven kon je doen, maar dan moest je wel weer vijftig meter terug. Het zat er daarom steeds een beetje tussenin en dat was niet zo best.”, aldus de flankspeler van AZ.

De afspraken binnen de ploeg van Gertjan Verbeek kwamen niet uit: “De spits zou de hoek in gaan, alvorens wij daar met z'n allen onder zouden komen. Jóhann (Gudmundsson, red.) en ik kwamen nu steeds in de hoeken uit, en dat was niet echt de bedoeling.” De AZ-speler weet dat het wedstrijdverloop er niet echt meer toe doet, aangezien de kwalificatie voor de groepsfase het enige is dat telt: “Om nu te gaan zeuren heeft geen zin. Al vergeet je deze wedstrijd niet zo snel meer.”

Nick Viergever zegt na afloop van het duel tegen FOX Sports dat het voor AZ van essentieel belang is dat ze overleven in Europa: “Dit is heel belangrijk voor AZ. Het is goed voor je ontwikkeling om Europees te spelen”. De verdediger voegde daaraan toe dat de wedstrijd een nogal rare gang van zaken kende: “Het is natuurlijk heel raar om zo vroeg te spelen. In de tweede helft komt er gisteren ineens een geur op zetten. Die geur bleef hangen en de lichten gingen uit. Dan weet je dat er iets mis is en dan zit er op dat moment niets anders op dan weer naar huis te gaan en je weer voor te bereiden op het laatste half uur.”

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen