Fiorentina ontsnapt, Spurs en Sevilla op schot

29 augustus 2013, 23:13

Fiorentina heeft zich met de hakken over de sloot geplaatst voor de groepsfase van de Europa League. De formatie van trainer Vincenzo Montella begon donderdag in eigen stadion nochtans in een uitstekende uitgangspositie aan de return tegen Grasshoppers, daar het vorige week in Zwitserland met 1-2 had gewonnen. Maar het ging nog bijna verkeerd met La Viola. Er werd met 0-1 verloren.

Die nederlaag was te wijten aan een blunder kort voor de pauze van doelman Neto, die simpel balverlies leed. Daarvan profiteerde Nassim Ben Khalifa. Fiorentina speelde niet het fraaie combinatievoetbal van het afgelopen seizoen en stond bij vlagen zelfs onder druk, maar hield uiteindelijk wel stand.

Tottenham Hotspur en Sevilla FC maakten het minder spannend. The Spurs, toekomstig werkgever van Ajacied Christian Eriksen, vloerden Dinamo Tbilisi met 3-0, nadat het in Georgië al 0-5 was geworden. Jermain Defoe (2) en Lewis Holtby scoorden. Sevilla vermorzelde Slask Wroclaw, na een 4-1 thuiszege, in Polen met 0-5. Carlos Bacca, overgenomen van Club Brugge, maakte twee goals.

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen