Feyenoord ondanks sterk begin uitgespeeld

29 augustus 2013, 22:51   Bijgewerkt: 6 december 2023, 15:25

Feyenoord lijkt zich op de nationale competities te kunnen gaan richten. De Rotterdammers verloren donderdag, ondanks een uitstekend begin, ook de return tegen het Russische Kuban Krasnodar in de laatste voorronde van de Europa League: 1-2. Alleen een loting, voor de plek van het geschorste Fenerbahçe, kan de ploeg van Ronald Koeman vrijdag nog naar de groepsfase helpen.

Kwalitatief gezien is Feyenoord een maatje te klein voor Kuban Krasnodar. Zoveel werd vorige week in het zuidwesten van Rusland wel duidelijk. Maar omdat de schade met een 1-0 nederlaag beperkt bleef, hadden de Kuipbewoners nog alle kans om het thuis recht te trekken. Want ze beschikken over een fenomenale supportersschare, die wel eens het verschil zou kunnen maken. Een perfecte twaalfde man.

Graziano Pellè kreeg dé kans om alle schade weg te werken. De Italiaanse spits stuitte echter op keeper Aleksandr Belenov. Maar vier minuten later herstelde de clubtopscorer zijn misser. Na een mooie pass van Lex Immers tikte hij koelbloedig binnen, al weifelde doelman Belenov nu wel enigszins.

Hierdoor moest Feyenoord er twee maken. Moeilijk, maar niet onmogelijk. Zeker niet omdat de kansen er wel waren, maar Immers had het vizier niet scherp genoeg afgesteld. De middenvelder kreeg twee uitstekende kopkansen, maar miste. Aan de andere kant was het wel raak. Bucur zorgde met een schitterende pegel van twintig meter voor de 1-2 namens Kuban en dompelde daarmee De Kuip in diepe rouw.

Feyenoord heeft nog wel een minimaal kansje, van 3,33 procent om precies te zijn, om alsnog in de groepsfase te mogen uitkomen. Alle verliezers van de laatste voorronde gaan vrijdag een bokaal in voor een loting. De club waarvan het lootje getrokken wordt, vervangt het vanwege omkoping uitgesloten Fenerbahçe.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen