Vertrek Mulenga door Utrecht uitgesloten

Vertrek Mulenga door Utrecht uitgesloten

Op wie zet jij in vanavond? Open een account bij Bet365 en ontvang tot 100 euro bonus.
Speel bewust 18+, hands24x7.nl.

28 augustus 2013 – FC Utrecht maakt woensdag via de officiële clubkanalen bekend dat aanvaller Jacob Mulenga deze transferperiode niet zal vertrekken uit de domstad. Zowel club als speler waren er eerst over uit dat de Zambiaan bij een goed bod zou mogen verkassen naar een andere club, maar nu wordt er dus melding gemaakt van het feit dat een transfer van Mulenga uitgesloten is, ondanks de eerdere belangstelling van een aantal clubs.

Utrecht had de intentie om Mulenga te verkopen, maar had al wel ingecalculeerd dat ze in dat geval een vervanger voor de aanvaller zouden moeten halen. Nu de transferdeadline (2 september) steeds dichterbij komt, geeft Edwin de Kruijff (Manager Spelerszaken en Scouting bij FC Utrecht) aan dat Utrecht er beter aan doet om Mulenga gewoon te houden: “Wij hebben gestreefd naar een win-winsituatie waarin zowel de club als de speler zich kan vinden. Tot op heden is dit niet gelukt. Met nog enkele dagen tot het verstrijken van de transferwindow hebben wij besloten hem niet meer te laten gaan.”

Met de blessures van Édouard Duplan en Cedric van der Gun is de spoeling bij de aanvalslinie van FC Utrecht al behoorlijk dun. Mulenga kwam tot dusver 88 duels uit voor FC Utrecht, waarin hij 34 keer wist te scoren.

gerelateerd