Verbeek: "AZ moet stabieler worden"

28 augustus 2013, 16:51   Bijgewerkt: 28 augustus 2013, 17:45

Donderdagavond staat voor AZ het thuisduel met het Griekse Atromitos FC op het programma. Het is de returnwedstrijd in de strijd om plaatsing voor de groepsfase van de Europa League. De uitwedstrijd won de ploeg van trainer Gertjan Verbeek met 1-3, door doelpunten van Jóhann Berg Guðmundsson (tweemaal) en Aron Jóhannsson.

Dit is normaal gesproken een uitstekende uitgangspositie voor de ploeg uit Alkmaar. Verbeek waakt er echter voor dat de Alkmaarders zichzelf nog niet rijk rekenen: "Ondanks de goede uitgangspositie benaderen we deze wedstrijd uiteraard heel serieus. We weten na de nederlaag van zondag in Utrecht dat het fout gaat als we niet thuisgeven. Na de 1-0 werd toen bijvoorbeeld gelaten gereageerd. Er was niemand die iets zei en de koppies gingen hangen.", aldus de oefenmeester van AZ op de officiële website van de club.

Verbeek beseft dat hij een leuk voetballende ploeg onder zijn hoede heeft, maar vindt zijn ploeg niet altijd even constant: "We hebben dit seizoen bij tijd en wijlen laten zien goed te kunnen voetballen. We hebben drie keer gewonnen en twee keer kansloos verloren. Dat moet echter stabieler worden."

De trainer van de Alkmaarders beseft dat het bereiken van de groepsfase een enorme boost zou kunnen zijn voor zijn ploeg: "Plaatsing voor de groepsfase kan ons zeker zelfvertrouwen geven. Elke succesbeleving helpt mee om mentaal fit te worden".

Atromitos zal lering willen trekken uit de vorige ontmoeting. Verbeek denkt in ieder geval een aardig idee te hebben van het strijdplan dat de Grieken zullen hanteren: "Ze spelen in een 4-2-3-1-systeem. Na onze tweede goal kwam er een aanvallende middenvelder bij. Het zou goed kunnen dat ze nu zo starten. Ik verwacht echter niet dat ze gelijk volle pressing zullen uitoefenen. Dat is riskant, want bij een goal van ons is het klaar voor ze.”

Tot slot liet Verbeek overigens aan RTV Noord-Holland weten dat de Belg Maarten Martens nog niet in de basis zal starten. Daar is het met oog op zijn lange blessureleed nog te vroeg voor.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen