Seedorf wil in stijl eindigen en coach worden

27 augustus 2013, 12:53   Bijgewerkt: 27 augustus 2013, 14:39

Clarence Seedorf is inmiddels 37 jaar oud, maar hij is nog steeds van grote waarde voor zijn club Botafago. In gesprek met FIFA.com gaat de Nederlander in op zijn rol bij de Brazilaanse club en de wijze waarop hij positieve invloed wil uitoefenen in zijn voetbalomgeving.

Binnen het team van Botafogo vervult Seedorf een leidinggevende rol. Hij voelt zich verantwoordelijk om zijn schat aan ervaring over te dragen aan de jonge spelers van de Braziliaanse club: "Ik wil spelers bijvoorbeeld helpen om zich beter te bewegen op het veld, met en zonder bal. Iedereen werkt hier keihard en dat werpt zijn vruchten af. Ik heb het met spelers bijvoorbeeld over voorbereidingen die ze moeten treffen voordat ze aan het werk gaan met de bal." Seedorf noemt de Braziliaan Doria als voorbeeld: "Ik ben nu al zo'n acht of negen maanden met hem bezig met bepaalde details, waardoor hij zijn spel flink kan verbeteren. Deze dingen pakt hij op. Steeds ga ik in op andere details, zodat hij daar weer aan kan werken."

Seedorf zegt iedere mogelijkheid aan te grijpen om de jonge spelers een handje te helpen: "Ik help ze in de kleedkamer, in het krachthonk, als we onderweg zijn, na training, noem maar op. Het is routine voor mij. Voor mij stopt het werk nooit, je kan jezelf toch altijd verbeteren? Bij Milan hielpen we elkaar continu. Als je jezelf niet meer wil verbeteren, dan zal het alleen maar minder worden", aldus de vedette van Botafogo.

Op de vraag of de toekomst van Seedorf ook ligt in het coachen van spelers, antwoord de Surinamer resoluut: "Mijn toekomst ligt zeker in het coachen. Ik heb mijn UEFA A coach-licentie al en ik ben nu met het laatste onderdeel bezig. Ik heb al met jonge spelers gewerkt en heb ervan genoten."

Seedorf zegt zijn carrière overigens eerst in stijl te willen eindigen en ziet dit alleen gebeuren op een bepaald niveau: "Ik heb nooit geloofd in het beëindigen van mijn voetballoopbaan bij een kleiner team. Ik denk persoonlijk dat ik dat niet kan. Brazilië heeft het beste voetbalniveau naast het Europese voetbal en ik wil blijven spelen op hoog niveau", aldus de speler die in zijn rijke voetbalcarrière al speelde voor Ajax, Sampdoria, Real Madrid, Internazionale en AC Milan.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen