Ajax slaat Atletico-bod op Alderweireld af

26 augustus 2013, 08:04   Bijgewerkt: 26 augustus 2013, 08:18

Ajax heeft een eerste bod van Atletico Madrid op Toby Alderweireld afgewezen. De Spaanse club is, in tegenstelling tot Norwich City, nog niet in staat om in één keer zeven miljoen euro op tafel te leggen voor de verdediger.

"Atletico heeft zich gemeld en in het weekeinde een bod uitgebracht, maar dat is niet van een niveau voor een Belgisch international en dus afgewezen", zegt Marc Overmars, directeur voetbalzaken van Ajax, tegen De Telegraaf.

Norwich City en Ajax bereikten eerder deze zomer al een akkoord over Alderweireld, maar de Belgisch international zelf zag een transfer naar de club van Leroy Fer en Ricky van Wolfswinkel niet zitten. Ajax hoopt Alderweireld deze zomer te verkopen, aangezien hij een aflopend contract heeft. Bovendien is er in de persoon van Mike van der Hoorn al een opvolger gehaald voor de plek naast Niklas Moisander. De salariseisen van Alderweireld lijken in elk geval geen probleem voor Atletico.

Ondertussen heeft Olympiakos zich opnieuw gemeld voor Eyong Enoh. De 27-jarige middenvelder ziet een Grieks avontuur wel zitten. "Het is een goede optie", vertelt hij in de ochtendkrant. "Olympiakos is een Champions League-deelnemer en een gevestigde naam in Griekenland. Mijn zaakwaarnemer is in gesprek."

"Ook Crystal Palace heeft zich gemeld. Ik ben vereerd door de interesse, maar praat nu eerst met Olympiakos", aldus Enoh, die in 2008 van Ajax Cape Town naar Amsterdam kwam. Afgelopen half jaar speelde hij op huurbasis voor Fulham, de ploeg van Martin Jol. Hij komt bij Ajax niet voor in de plannen van Frank de Boer.

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen