De Ridder verlost Utrecht van frustraties

De Ridder verlost Utrecht van frustraties

Maak deze avond spannender en leuker: zet in op een voetbalwedstrijd en krijg bij je eerste storting tot €50,00 extra als welkomstbonus bij Jacks.nl!
Speel bewust 18+, hands24x7.nl.

25 augustus 2013 – FC Utrecht heeft de eerste zege van het seizoen binnen. Steve de Ridder was zondag het goudhaantje bij de thuisploeg. De aanvaller haalde in de tweede helft, die aanmerkelijk beter was dan de eerste, twee keer de trekker over. AZ verloor daardoor met 2-0 in De Galgenwaard.

Het verschil tussen AZ en FC Utrecht voorafgaand aan deze wedstrijd was niet alleen te zien op de ranglijst van de Eredivisie, maar ook in Europa. De Alkmaarders wonnen donderdag op Griekse bodem van Atromitos (1-3) en lijken al zeker van de groepsfase van de Europa League, Utrecht werd twee rondes eerder al naar huis gestuurd door het nietige FC Differdange 03. Kortom, trainer Gertjan Verbeek heeft zijn zaken al vroeg in het seizoen op orde, collega Jan Wouters niet.

AZ begon dan ook als favoriet aan dit duel. Maar dat AZ nog een wedstrijd en een vliegreis in de benen had, was goed te merken. De bezoekers speelden in de eerste helft ver teruggetrokken op de eigen helft en vestigden alle hoop op counters. FC Utrecht worstelde na de afgang van vorige week tegen FC Twente (6-0) duidelijk nog met het zelfvertrouwen. De thuisploeg viel veelvuldig aan, maar de fantasie ontbrak. Dit samen leidde tot een oersaaie eerste helft, waarin alleen Viergever (AZ) en Bulthuis (FC Utrecht) een keer gevaarlijk voor het doel opdoken.

Na de rust werd het een stuk leuker. FC Utrecht kreeg in de 54ste minuut de beloning voor de positieve spelopvatting. Dave Bulthuis ontving de bal op de linkerflank en zette strak en laag voor richting het drukke strafschopgebied, waarin De Ridder het beste bij de les was. Hij opende van dichtbij de score.

AZ moest ineens van een defensieve tactiek omschakelen naar een aanvallende en dat bleek een te zware opgave. Tommy Oar zette de defensie van AZ te kijk met een steekpass en De Ridder passeerde AZ-doelman Esteban voor de tweede keer in ruim een kwartier tijd. FC Utrecht leek weer een beetje op de ploeg die vorig jaar zoveel indruk maakte en als vijfde eindigde. De krachten vloeiden weg bij AZ, dat niet meer gevaarlijk werd. FC Utrecht kreeg via Mulenga nog kansen op de 3-0, maar zal vooral na de blamage van vorige week al dik tevreden zijn met deze uitslag.

Reacties

gerelateerd