Van Polen: "Ik ga teletekst wel even opzoeken"

25 augustus 2013, 09:32   Bijgewerkt: 25 augustus 2013, 18:26

In het IJsseldelta stadion van PEC Zwolle klonken zaterdagavond teksten over het koploperschap en het behalen van Europees voetbal. Na een overwinning op SC Cambuur (2-0) werden de Blauwvingers namelijk de nieuwe koploper van de Eredivisie, nadat PSV niet verder kwam dan een laat gelijkspel bij Heracles Almelo.

Met het koploperschap gaat trainer Ron Jans vrij koeltjes om: “Het wordt wel even wennen voor ons allemaal. Ik heb als trainer dan wel weer zoiets van, we moeten niet teveel naar de stand kijken, maar gewoon naar hoe we spelen en wat de volgende wedstrijd is (thuis tegen FC Utrecht, red.). Maar we mogen er nou wel even van genieten.”, aldus de 54-jarige oefenmeester van PEC, in gesprek met NOS.

Voor Jans is het niet de eerste keer dat hij bovenaan staat na dit aantal wedstrijden, zo geeft hij zelf aan. Voor PEC Zwolle is het echter een unicum, en de records die vorige week verbroken werden zijn weer verbeterd: het is voor het eerst dat de Zwollenaren vijf achtereenvolgende eredivisiewedstrijden wonnen, en daarnaast wonnen ze nog nooit de eerste vier duels van de competitie. Aanvoerder Bram van Polen zegt ervan te genieten: “Ik ga teletekst wel even opzoeken.”, zegt de aanvoer op de officiële website van de club.

Tot slot keek SC Cambuur wel tevreden terug op de confrontatie met PEC: “We wilden niet alleen maar in de zestien blijven hangen. Dat hielden we heel erg lang vol. We konden PEC op sommige momenten net niet pijn genoeg doen, maar we zaten er wel de hele wedstrijd redelijk in”, aldus trainer Dwight Lodeweges, die aangaf dat PEC wel de betere ploeg was in Zwolle.

Overigens ging aan de eerste treffer van de Zwollenaren een handsbal vooraf. Doelpuntenmaker Guyon Fernandez gaf dit na de wedstrijd zelf toe.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen