Espanyol verslaat Valencia, Villarreal koploper

25 augustus 2013, 00:51   Bijgewerkt: 25 augustus 2013, 01:25

Valencia is op de tweede speeldag van La Liga hard onderuit gegaan. De equipe uit de sinaasappelstad verloor zaterdag met 3-1 bij Espanyol. Valencia begon het seizoen vorige week met een 1-0 zege op Malaga.

Valencia ging nog wel goed van start in Barcelona. Hélder Postiga zorgde al in de negende minuut voor de 0-1, maar daarna rechtte Espanyol de rug. David Lopez tekende na ruim een half uur voor de gelijkmaker, Cristian Stuani en Thievy Bifouma maakten vervolgens in het tweede bedrijf het verschil.

Real Sociedad kwam tegen promovendus Elche CF evenmin tot winst: 1-1. Ferran Corominas zette Elche al binnen twee minuten op voorsprong, Carlos Vela redde een kwartier voor tijd het punt voor de Basken. Die spelen woensdag de return tegen Olympique Lyon in de laatste voorronde van de Champions League. De uitwedstrijd sloten ze eerder deze week verrassend af met een 0-2 zege.

Promovendus Villarreal won ook zijn tweede wedstrijd. Real Valladolid werd in El Madrigal met 2-1 aan de kant gezet. Cani maakte zes minuten voor tijd het winnende doelpunt. Villarreal komt door de zege op zes punten en staat daarmee samen met Athletic de Bilbao, dat Osasuna vrijdag met 2-0 versloeg, gedeeld aan kop.