Zwolle nieuwe koploper in Eredivisie

Jw
24 augustus 2013, 22:43   Bijgewerkt: 24 augustus 2013, 23:11

Het verrassende PEC Zwolle heeft de koppositie veroverd in de Eredivisie. De Zwollenaren boekten thuis tegen SC Cambuur hun vierde opeenvolgende zege van het seizoen. Gesteund door het puntverlies van PSV eerder op de avond zette Zwolle in de tweede helft de Friezen opzij. Het werd door doelpunten van Guyon Fernandez en Rochdi Achenteh 2-0.

Voor het eerst in de geschiedenis stonden PEC Zwolle en SC Cambuur zaterdag tegenover elkaar in de Eredivisie. Een mooie bevestiging voor beide clubs dat ze goed beleid voeren. Cambuur zal dit seizoen al blij zijn als het degradatie ontloopt, maar PEC Zwolle mag aan meer denken. Zaterdagavond kon de ploeg van trainer Ron Jans zelfs alleen aan kop komen in de Eredivisie, omdat PSV zo'n vijftig kilometer verderop in de provincie punten verspeelde bij Heracles Almelo (1-1).

In de tweede helft begon PEC Zwolle beter te voetballen, maar de bloedvorm van de afgelopen weken ontbrak. Zo zagen de scouts die op de tribune zaten voor Youness Mokhtar niet de smaakmaker van de eerste drie wedstrijden. Cambuur hield het lang vol, maar kreeg twintig minuten voor tijd alsnog de openingstreffer om de oren. Bram van Polen haalde verwoestend uit en Nienhuis bokste de bal voor de voeten van Fernandez, die zijn derde doelpunt maakte in zijn derde invalbeurt.

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen