Eerste averij Dordrecht, Willem II klopt Sparta

23 augustus 2013, 21:55   Bijgewerkt: 23 augustus 2013, 22:06

FC Dordrecht heeft vrijdag, in de vierde speelronde, voor het eerst dit seizoen puntenverlies geleden in de Jupiler League. De Zuid-Hollanders kwamen op visite bij Excelsior niet verder dan een 1-1 gelijkspel. Daardoor kan FC Volendam zich zondag naast Dordrecht aan kop nestelen. De Noord-Hollanders ontvangen dan Telstar.

Achteraf zal Dordrecht niet mopperen met het gelijkspel. Het ontsnapte aan een nederlaag doordat Lars Veldwijk na rust een strafschop miste namens Excelsior. De oud-speler van Dordrecht schoot, na een handsbal, over vanaf elf meter. De eindstand was toen al bepaald. Ismo Vorstermans zette Dordrecht na een klein half uur op voorsprong, Lars Hutten tekende vijf minuten later voor de gelijkmaker.

Willem II won de topper tegen Sparta Rotterdam zonder problemen (3-0). In de beginfase viel er weinig te genieten in het Koning Willem II Stadion, maar daarna liepen de Tilburgers ruim weg bij de bezoekers. Ali Messaoud had met de 1-0 en 2-0 een groot aandeel in het succes. Ook Ruud Boymans kwam op het scoreformulier.

VVV Venlo, naast Willem II de andere degradant, pakte ook drie punten. De Limburgers kwamen in eigen huis tegen Helmond Sport al binnen vier minuten op achterstand door toedoen van Marc Koot, maar in de tweede helft stelden ze orde op zaken. Dave Nieskens (eigen goal), Uche Nwofor en Travis Cooper kantelden de score namens VVV. Karim Bridji bepaalde de eindstand in de slotfase op 3-2.

Dordrecht gaat ondanks het gelijkspel nog wel aan kop, met tien punten uit vier wedstrijden. FC Volendam, Willem II en VVV volgen op een gedeelde tweede plek met zeven punten, maar eerstgenoemde club speelt zondag thuis nog tegen Telstar.

MVV, dat in de afgelopen weken won van Jong FC Twente en Jong Ajax, ging met 3-2 ten onder op bezoek bij FC Eindhoven, dat daardoor net als Volendam, Willem II en VVV zeven punten heeft. FC Oss versloeg Fortuna Sittard op eigen veld met 1-0.