Bovenberg is basisplaats bij NEC kwijt

23 augustus 2013, 16:10

Ron de Groot en Wilfried Brookhuis, de interim-trainers van NEC, voeren voor de wedstrijd tegen RKC Waalwijk een aantal wijzigingen door in het basiselftal van de Nijmeegse club. Het belangrijkste slachtoffer is verdediger Daan Bovenberg.

"Bovenberg heeft de laatste tijd te weinig gebracht", zegt De Groot op de site van de club. Op de positie van Bovenberg krijgt tegen RKC de Tsjech Pavel Cmovs een kans. Naast Bovenberg verdwijnt ook Bahnou Diarra uit het elftal, op zijn plek speelt Marcel Stutter. "Met Stutter hebben we meer kracht op het middenveld", denkt De Groot.

Centrumverdediger Michel Breuer kampt met een hamstringblessure en behoort niet tot de wedstrijdselectie. Hierdoor krijgt Tobias Haitz een kans in de basis. "Daardoor hebben we dan achterin een links- en een rechtspoot staan, omdat we verwachten dat de opbouw erg belangrijk gaat worden. RKC zakt vaak ver terug, dus de defensie zal veel de bal hebben. Met Haitz willen we daarop inspelen", besluit de coach.

NEC en RKC Waalwijk staan zaterdag om 18.45 uur tegenover elkaar. De ploeg uit Nijmegen staat na drie competitiewedstrijden nog op nul punten in de Eredivisie.

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen