Feyenoord en AZ moeten Nederlandse EL-eer redden

22 augustus 2013, 11:45

Het is pas half augustus, maar een derde van de Nederlandse delegatie in Europa is al uitgevoetbald. Door de zeperds van FC Utrecht en Vitesse tegen respectievelijk het Luxemburgse FC Differdange 03 en Petrolul Ploiesti uit Roemenië moeten Feyenoord en AZ de Nederlandse eer in de Europa League hoog zien te houden. Beide clubs trappen vanavond af in respectievelijk Rusland en Griekenland.

Gemakkelijk wordt de klus niet voor Feyenoord en AZ. Beide teams hadden bij de loting voor de laatste voorronde een beschermde status, maar met name Feyenoord trof toch een ploeg waar je liever niet tegen speelt. Kuban Krasnodar is een debutant in Europa, maar werd dit jaar vijfde in de sterke Russische liga. Het had evenveel punten als nummer vier Spartak en zat ook nummer drie Anzhi op de hielen.

Feyenoord, dat na drie nederlagen in de Eredivisie in Rusland op zoek gaat naar het eerste positieve resultaat van dit seizoen, mist in Krasnodar nog de geblesseeerden Daryl Janmaat en Jean-Paul Boëtius. Stefan de Vrij mag na een schorsing wel weer meedoen en hetzelfde geldt voor Elvis Manu. Hij speelde dit hele seizoen nog niet omdat hij in de laatste wedstrijd van vorig seizoen, bij Excelsior, rood kreeg. De verwachting is dat Koeman tegen Kuban kiest voor hetzelfde elftal als afgelopen weekend tegen Ajax, dus met Ruud Vormer op het middenveld.

Verbeek denkt dat AZ het zwaar gaat krijgen tegen Atromitos, dat vorig seizoen na de play-offs als derde eindigde in Griekenland en eerder dat seizoen in de laatste voorronde van de Europa League nipt (1-1 en 0-1) verloor van Newcastle United. “Wij zullen onze handen nog vol hebben aan ze. We willen een goede uitgangspositie creëren en het dan thuis afmaken, maar dat is zo 1-2-3 nog niet gedaan.”

De wedstrijden van Feyenoord en AZ worden vroeg op de avond gespeeld. Feyenoord trapt af om 18.00 uur Nederlandse tijd, AZ een half uur later. Het duel van Feyenoord is te zien op RTL7, de wedstrijd tussen Atromitos en AZ wordt uitgezonden op Fox.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen