Valse start Benfica, ruime overwinning Sporting

18 augustus 2013, 21:19   Bijgewerkt: 18 augustus 2013, 21:41

Benfica is het Portugese voetbalseizoen begonnen met een nederlaag. De hoofdstedelingen verloren de uitwedstrijd bij Maritimo met 2-1.

Filip Djuricic, die deze zomer werd overgenomen van Heerenveen, had een basisplaats bij Benfica. De Serviër zag zijn ploeg in de eerste helft op achterstand komen door een benutte strafschop van Derley. In de tweede helft besloot trainer Jorge Jesus in te grijpen en bracht Ola John en Rodrigo in plaats van Amorim en Djuricic. Rodrigo bracht de ploeg uit Lissabon niet veel later langszij.

Toch bleven de punten op Madeira, door een doelpunt van Leocisio Sami. Miralem Sulejmani viel in de slotfase nog in bij Benfica, maar de ex-Ajacied kon het tij niet meer keren.

Sporting Portugal deed het op zijn beurt stukken beter. Onder meer door drie doelpunten van Freddy Montero won de ploeg uit Lissabon met 5-1 van promovendus Arouca. Zakaria Labyad en Khalid Boulahrouz kwamen niet in actie voor de eerste koploper in Portugal.