België: drie koplopers, drama voor Menzo

17 augustus 2013, 22:01

Club Brugge heeft de koppositie in de Belgische Pro League (tijdelijk) overgenomen van Standard Luik. Blauw-zwart boekte zaterdag een zwaarbevochten zege bij KV Mechelen (1-2) en komt daarmee op tien punten. Standard, dat na drie duels de volle negen punten heeft, speelt zondag nog tegen OH Leuven.

Brugge dankte de winst Achter de Kazerne aan Timmy Simons. De oud-PSV'er benutte in de 85ste minuut een strafschop (1-2). Die was wel wat makkelijk gegeven, aangezien David Destorme eerst de bal leek te spelen.

Mechelen was een kwartier eerder eveneens vanaf elf meter verdiend langszij gekomen. Seth De Witte schoot raak. In de 77ste minuut werd het er niet makkelijker op voor Club Brugge na een rode kaart van Laurens De Bock. Desondanks pakten de bezoekers, die dankzij Tom De Sutter met 0-1 gingen rusten, de volle buit.

Zulte Waregem en SC Lokeren nestelden zich naast Club Brugge aan kop. Zulte Waregem won door een vroeg en een laat doelpunt van Thorgan Hazard met 2-0 van Bergen, Lokeren vloerde het Racing Genk van coach Mario Been met 3-1. Alexander Scholz en Hans Vanaken maakten in het laatste kwartier het verschil. Genk staat na vier speeldagen met zes punten in de middenmoot van de Pro League.

Stanley Menzo was met Lierse SK op weg naar zijn eerste zege van het seizoen, maar in de slotfase van de uitwedstrijd tegen AA Gent ging het helemaal mis. Met Arjan Swinkels in de basis kwam Lierse SK al vroeg op 0-1, door een treffer van voormalig SC Heerenveen-speler Hernan Losada. Ex-Willem II'er Christophe Lepoint en Yassine El Ghanassy (ex-SC Heerenveen) deden de wedstrijd in blessuretijd echter 180 graden kantelen namens Gent. Daardoor blijft Lierse gedeeld laatste.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen