Ook MVV langs Jong Ajax, Dordrecht blijft winnen

16 augustus 2013, 21:54   Bijgewerkt: 16 augustus 2013, 23:07

Het wil nog niet echt vlotten met Jong Ajax in de Jupiler League. De ploeg van coach Alfons Groenendijk ging vrijdag voor de tweede opeenvolgende week onderuit. Na de 2-0 nederlaag bij FC Oss zegevierde MVV met 1-0 over de Amsterdamse talenten, die wel duidelijk het betere van het spel hadden. Ondertussen won lijstaanvoerder FC Dordrecht in eigen huis ook van Almere City FC. Het werd 2-1.

Een strafschop in de zeventigste minuut deed Jong Ajax de das om. Kenny Tete haalde Leroy Labylle neer in de 'zestien' en de arbiter zag er een penalty in. Bryan Smeets benutte het buitenkansje en bezorgde MVV daarmee weer een overwinning op een beloftenploeg. Vorige week werd Jong FC Twente al verslagen.

Over de hele wedstrijd genomen verdiende Jong Ajax echter minimaal een punt, zo niet drie punten. De bezoekers waren stukken beter dan het tamme MVV, maar wisten de kansen niet te benutten. MVV werd via Mark Veldmate en Marco Ospitaleri wel twee keer gevaarlijk uit een counter, maar ook zij scoorden niet.

FC Dordrecht was na twee speeldagen nog de enige club zonder puntenverlies. Die reeks hebben de Zuid-Hollanders voortgezet met een 2-1 zege op Almere City FC. Zwaarbevochten was het wel. Bij rust was er nog geen vuiltje aan de lucht voor Dordrecht, dat met 2-0 leidde door goals van Erixon Danso en Giovanni Korte.

Na een uur kwam Almere City FC echter terug in de wedstrijd via Mike Busse. De spanning werd alleen maar groter nadat Dordrecht-speler Jeffry Fortes rood had gekregen voor een overtreding op de doorgebroken Charles Dissels. De bezoekers waren met een man meer de bovenliggende partij, maar de 1-1 viel niet. Ook niet nadat er in de persoon van Oby Onyeike nog een Dordt-speler was weggestuurd.

Dordrecht blijft daardoor koploper in de Jupiler League, met de volle negen punten uit drie wedstrijden. Almere City FC is nog puntloos en staat derhalve laatste. MVV en Telstar delen de tweede plaats met zes punten. Telstar boekte een 3-0 thuiszege op FC Eindhoven. Terell Ondaan maakte twee goals voor de Noord-Hollanders.

Willem II versloeg Excelsior met 1-2 en klom daardoor naar de zevende plaats. De Tilburgers, die hun overwinning op Woudestein dankten aan Jordens Peters en Ruud Boymans, hebben vier punten. Hetzelfde geldt voor Eindhoven en De Graafschap, dat in de 88ste minuut via Jordan Garcia Calvete een punt pakte bij Helmond Sport: 1-1. Jong Ajax staat op de twaalfde positie. De Amsterdammers hebben drie punten.