Koeman gaat niet wisselen: "Het staat nu goed"

16 augustus 2013, 14:45   Bijgewerkt: 16 augustus 2013, 15:05

Dennis Rommedahl moet zijn debuut voor RKC Waalwijk opnieuw uitstellen. De Deense vleugelaanvaller heeft nog steeds last van een blessure aan zijn hiel en mist daardoor ook de competitiewedstrijd tegen AZ.

Ook Robert Braber en Damiano Schet kampten deze week met lichte blessures. Het tweetal lijkt de wedstrijd met de Alkmaarders desondanks te gaan halen. Nieuwkomers Danny van Hoevelen en Jonas Ivens speelden deze week mee bij het beloftenelftal van RKC, maar zullen tegen AZ niet starten.

"Omdat Van Weert en Van Mosselveld het zo goed doen krijgen zij de tijd om topfit te raken. Het staat nu goed. Dat moet je honoreren. Net als bij het Nederlands elftal moeten spelers ervoor zorgen dat ze topfit zijn als ze een kans krijgen. Die moeten ze dan maar pakken", aldus trainer Erwin Koeman tegen het Brabants Dagblad.

Koeman slaat AZ als team hoger aan dan Vitesse, waarvan zijn ploeg afgelopen weekend met 4-2 won. "Bij AZ werken de spelers voor elkaar. Gevoegd bij de kwaliteiten hoort die ploeg thuis in de top-zeven. Minimaal een punt zou in deze wedstrijd geweldig zijn."

Koeman is tenslotte blij met het interlanddoelpunt van spits Aurelien Joachim. De Luxemburger wist in dienst van RKC nog niet het net te vinden. "Als aanspeelpunt deed hij het tegen Vitesse al prima. Maar een spits wordt toch altijd beoordeeld op zijn doelpunten."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen