Gelijkspel troef bij opponenten Nederlands elftal

14 augustus 2013, 22:30

Estland en Andorra, de eerstkomende tegenstanders van Oranje in de voorronde van het WK 2014, hebben woensdag gelijkgespeeld in een oefenwedstrijd. Estland remiseerde thuis tegen buurman Letland met 1-1, ondanks dat het ruim een helft met tien man speelde. Andorra kwam op visite bij Moldavië tot dezelfde score.

Gelijkspel was troef bij de WK-opponenten van Oranje, want ook Hongarije, Turkije en Roemenië kwamen niet verder dan een remise. In het sfeerloze Olympisch Stadion van Istanbul speelden de Turken, voor het oog van slechts een paar honderd fans, met 2-2 gelijk tegen Ghana. Burak Yilmaz en Umut Bulut zetten Turkije binnen een half uur op 2-0, maar Asamoah Gyan herstelde na de pauze de balans.

Thuis tegen Slowakije ging Roemenië door een goal van Bogdan Stancu rusten met een 1-0 voorsprong. Stanislav Sestak tekende in de 56ste minuut voor de 1-1. Ook bij het duel van Hongarije met Tsjechië was de eindscore 1-1. Libor Kozak zette de Tsjechen op 0-1, oud-PSV'er Balazs Dzsudzsak redde vanaf elf meter de remise.

Nederland, dat zonder puntenverlies aan de leiding gaat in de kwalificatiepoule, bezoekt op vrijdag 6 september Estland. Vier dagen later reist de selectie van bondscoach Louis van Gaal af naar Andorra. Op 11 oktober ontvangt Oranje Hongarije, terwijl het de kwalificatiecyclus op 15 oktober afsluit in en tegen Turkije.

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen