Goal Moisander en Mulenga, scorende Joachim stunt

14 augustus 2013, 21:36   Bijgewerkt: 14 augustus 2013, 22:03

Niklas Moisander heeft woensdag de basis gelegd voor een oefenzege van Finland op Slovenië. De verdediger van Ajax opende in het Finse Turku in de 35ste minuut de score. Hij tikte na een afgeslagen vrije trap binnen op aangeven van ex-Ajacied Teemu Tainio. Kasper Hämäläinen tekende in de slotfase voor de 2-0 eindstand.

Bij Finland had, naast Moisander, ook Niki Mäenpää van VVV Venlo een basisplek. Slovenië begon met onder meer Tim Matavz (PSV) en Andraz Kirm (FC Groningen).

Jacob Mulenga was trefzeker voor Zambia in de ontmoeting met Senegal. De spits van FC Utrecht opende al in de tweede minuut de score namens de Afrikaans kampioen van 2012. Dame N'Doye tekende zes minuten later voor de 1-1 eindstand.

Aurelien Joachim leidde een verrassende 2-1 overwinning van Luxemburg op Litouwen in. De aanvaller van RKC Waalwijk zorgde vlak na rust voor de gelijkmaker.