Stevens’ PAOK Saloniki vervangt bestraft Metalist

14 augustus 2013, 17:13   Bijgewerkt: 14 augustus 2013, 17:34

Huub Stevens maakt met PAOK Saloniki toch nog kans op deelname aan de groepsfase van de Champions League. De UEFA heeft de Griekse club woensdag aangewezen als vervanger van het wegens omkoping uitgesloten Metalist Kharkiv voor het tweeluik met Schalke 04 in de laatste voorronde van het miljoenenbal.

PAOK Saloniki verloor onlangs in de derde Champions League-voorronde met een totaalscore van 3-1 van Metalist, dat vervolgens bij de loting voor de laatste schifting werd gekoppeld aan het Schalke 04 van Klaas-Jan Huntelaar. Maar omdat de UEFA bewezen acht dat de Oekraïense club zich schuldig heeft gemaakt aan omkoping, moet deze haar plaats in de dubbele confrontatie met Schalke afstaan aan PAOK.

Daarmee wacht Stevens twee speciale wedstrijden. De Limburger werkte tussen 1996 en 2002 bij Schalke en leidde de club in die periode onder meer naar de winst van de UEFA Cup in 1997. In 2011 keerde Stevens terug bij de formatie uit Gelsenkirchen, maar een succes werd dat niet. Eind vorig jaar werd hij vanwege de tegenvallende resultaten zelfs ontslagen. Twee maanden terug tekende hij bij PAOK.

De eerste ontmoeting tussen Schalke 04 en PAOK vindt plaats op woensdag 21 augustus in Gelsenkirchen. De return is zes dagen later in Griekenland. Doordat PAOK aanvankelijk werd uitgeschakeld in de derde voorronde, ging het verder in het Europa League-voortraject. In de laatste kwalificatieronde had het moeten aantreden tegen Maccabi Tel-Aviv, maar die club gaat nu automatisch door naar de poulefase.

Helemaal definitief zijn de beslissingen van de UEFA nog niet. Metalist is binnen de Europese voetbalbond uitgeprocedeerd, maar heeft nog wel de mogelijkheid om in beroep te gaan bij het Internationaal Sporttribunaal CAS in Zwitserland. Via de officiële kanalen laten de verbaasde Oekraïners weten dat ook zeker te gaan doen.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen