UEFA schorst Metalist Kharkiv voor één seizoen

14 augustus 2013, 12:34

Metalist Kharkiv mag komend seizoen geen Europees voetbal spelen. De ploeg uit Oekraïne, die in de laatste voorronde van de Champions League zou moeten aantreden tegen het Duitse Schalke 04, is voor één jaar geschorst door de UEFA.

De straf is een gevolg van een onderzoek van de UEFA naar matchfixing. De bond acht bewezen dat Metalist Kharkiv één of meerdere tegenstanders omgekocht heeft. Het zou onder meer gaan om een wedstrijd tegen Karpaty Lviv in april 2008.

Als Metalist Kharkiv in beroep wil gaan tegen de schorsing, kan dat alleen bij het internationaal sporttribunaal CAS in Lausanne. Doet de club dat niet, dan is het uitgesloten van verdere deelname aan de Champions League en Europa League. Schalke 04 is in dat geval automatisch door naar de groepsfase van de CL.

De duels tussen Metalist en Schalke stonden gepland voor 21 en 27 augustus. Het 'Emergency Panel' van de UEFA bepaalt later vandaag wat er met deze wedstrijden gaat gebeuren. Mogelijk worden ze geschrapt, een andere mogelijkheid is dat de duels in afwachting van een eventueel beroep van Metalist toch gespeeld worden.

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen