Vitesse-aanwinst Piazón: "Kaka is mijn idool"

12 augustus 2013, 15:57

Een dag na de onthutsende nederlaag bij RKC Waalwijk (4-2) heeft Vitesse weer wat goed nieuws te melden. Lucas Piazón, de nieuwste aanwinst, meldde zich maandag in Arnhem. De Braziliaan wordt voor één jaar gehuurd van Chelsea en kijkt uit naar zijn periode in Nederland, zegt hij op de officiële website van de Arnhemse club.

"Vitesse is voor mij de beste club om heen te gaan", zegt Piazón, die de tweede helft van het afgelopen seizoen op huurbasis voor het Spaanse Malaga CF speelde. "Ik hoop hier veel te gaan spelen. De Nederlandse Eredivisie is een mooie competitie om te laten zien wat ik kan. Het afgelopen half jaar in Spanje was een goede ervaring. Een ander type voetbal dan ik gewend was in Engeland. Ik heb daar veel geleerd."

Volgens Vitesse wordt Piazón in eigen land vaak vergeleken met Real Madrid-vedette Kaka. "We zijn beide Brazilianen en komen van dezelfde club (Sao Paulo). Hij is meer een middenvelder en ik een aanvaller. Kaká is wel mijn idool. Ik keek in mijn jeugd erg tegen hem op. De vergelijking zit hem vooral in het uiterlijk", lacht Piazón.

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen