Uitblinker Martens: "Zat na twintig minuten al stuk"

12 augustus 2013, 08:19

Maarten Martens was zondag het middelpunt van de feestvreugde bij AZ. De sierlijke Belg speelde zijn eerste wedstrijd sinds een jaar in het AFAS Stadion en stond, vlak nadat hij als invaller in de ploeg gekomen was, met een puntgave assist aan de basis van het winnende doelpunt van Viktor Elm tegen Ajax (3-2).

Zelf is Martens bescheiden over zijn aandeel in het succes. "Mijn invalbeurt was niet het keerpunt van de wedstrijd", zegt hij op AZ.nl. "Dat was namelijk een paar minuten eerder met de rode kaart en de strafschop waardoor het 2-2 werd. We kregen nieuwe moed nadat we twee keer op achterstand waren gekomen. Na die gelijkmaker stuurde Gertjan Verbeek me het veld in met de opdracht om rond Aron Jóhannsson te spelen. Tegelijkertijd moest ik uitzakken naar de linkerflank omdat daar de ruimte lag. Ajax concentreerde zich namelijk vooral op het dichthouden van het centrum. Voor mij was het mooi dat de eerste de beste bal die ik inbreng tot een mooi doelpunt leidt."

Na zijn assist had Martens zelf nog kunnen scoren, maar zijn poging ging net naast. Hierdoor bleef het 3-2 en tot de laatste minuut spannend, maar AZ stelde zege veilig. "Dit geeft een boost aan iedereen in en om de club", zegt Martens over de overwinning op de regerend landskampioen. "Wij waren als spelersgroep ontevreden en teleurgesteld na de nederlaag van vorige week in Heerenveen. Dat is nu rechtgezet."

Zelf hoopt Martens, die lang uit de roulatie was met een knieblessure, de komende weken steeds meer te kunnen spelen. "Het is de bedoeling dat het aantal minuten dat ik speel verhoogd kan worden. Een helft spelen zit er nu zeker in. Toch moet ik zeggen dat ik nu na twintig minuten al stuk zat. Aan de bal groeit het vertrouwen in ieder geval. Nu is het een kwestie om ook fysiek naar de 90 minuten toe te werken."

Manchester City - Real Madrid: Win 100 keer je inzet als Manchester City wint!

Manchester City - Real Madrid: Win 100 keer je inzet als Manchester City wint!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen