Feyenoord tegen Kuban Krasnodar, AZ treft Grieken

9 augustus 2013, 13:12   Bijgewerkt: 9 augustus 2013, 13:33

Feyenoord moet met het Russische Kuban Krasnodar afrekenen voor een plek in de poulefase van de Europa League, zo heeft de loting in Nyon vrijdag uitgewezen. AZ werd gekoppeld aan het Griekse Atromitos FC. Feyenoord en AZ spelen op 22 augustus eerst uit, de returns zijn een week later.

Feyenoord treft met Kuban Krasnodar een ploeg die behoorlijk aan de weg timmert. De equipe uit het zuidoosten van Rusland speelde nog niet zo lang geleden in de tweede divisie. In 2010 werd het daarin kampioen, waarmee promotie naar de hoogste liga werd afgedwongen. Die werd vorig seizoen afgesloten op een knappe vijfde plaats, mede dankzij oud-Ajacied Aras Özbiliz.

De Armeense aanvaller was in zijn eerste seizoen goed voor negen goals in de competitie. Daarmee verdiende hij deze zomer een transfer naar topclub Spartak Moskou, voor naar verluidt tien miljoen euro. Momenteel staat Kuban Krasnodar achtste op de ranglijst. Na vier speeldagen heeft het zes punten, vier minder dan de gedeelde lijstaanvoerders Spartak Moskou en FK Rostov.

AZ-tegenstander Atromitos is nog niet begonnen aan de competitie. Afgelopen jaargang sloot de ploeg af op een knappe derde plaats. Op de reguliere ranglijst eindigde het als vierde, maar in de play-offs won het een plekje.

Atromitos wacht nog op zijn eerste nationale prijs. Wel haalde het in 2011 en 2012 de bekerfinale, maar respectievelijk AEK Athene en Olympiakos waren daarin een maatje te groot. Wel mocht Atromitos vorig seizoen ook al instromen in de laatste voorronde van de Europa League. Daarin was Newcastle United over twee duels met 2-1 te sterk. Zes jaar eerder debuteerde de ploeg uit Peristeri, een voorstad van Athene, in Europees verband. Sevilla FC was destijds in de eerste ronde van de UEFA Cup overtuigend de baas. Atromitos verloor met een totaalscore van 6-1.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen