De Fauw looft PSV: "Zo veel kwaliteit"

8 augustus 2013, 00:13

Zijn ploeg kwam beter voor de dag dan acht dagen eerder in Eindhoven, toen het kansloos met 0-2 verloor. "Maar dat mocht ook wel", zegt Davy de Fauw lachend. Genoeg om het PSV lastig te maken was het echter niet. Zulte Waregem verloor in Brussel met 0-3 en kan een avontuur in de Champions League dus vergeten.

Op de winst van PSV valt niets aan te merken, zegt De Fauw tegen FCUpdate.nl. "We wilden brutaal starten, in de hoop PSV pijn te doen. We kregen ook een kans op de 0-1, maar helaas ging die er niet in. Toen PSV na rust op voorsprong kwam en het elf tegen tien werd, was het voorbij. Maar we hebben gestreden voor wat we waard zijn."

De verdediger, in het verleden actief voor Roda en Sparta, is onder de indruk van PSV. "Ze speelden goed en dat is knap voor zo'n nieuwe ploeg. Het is een heel compleet elftal met veel duelkracht en individuele kwaliteit. Bovendien hebben ze jonge spelers die niet te beroerd zijn om mee te verdedigen. Dat zie je ook niet altijd", weet hij.

Zulte, de ploeg van De Fauw, eindigde vorig seizoen als tweede in België. Dat PSV nu met 5-0 te sterk is, zegt volgens De Fauw echter niet alles over het verschil in niveau tussen de Belgische en Nederlandse competitie. "Dat is een beetje kort door de bocht", vindt hij. "Je moet niet vergeten dat PSV qua budget vijf of zes keer zo groot is als Zulte Waregem. Maar zeker is dat PSV deze wedstrijden terecht heeft gewonnen."

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen