Superieur Zenit houdt PSV van beschermde status

7 augustus 2013, 19:55

PSV is vrijdag definitief niet geplaatst voor de loting voor de vierde en laatste voorronde van de Champions League. De Eindhovense hoop was gevestigd op het Deense FC Nordsjaelland, maar die club kon niet stunten tegen Zenit St. Petersburg. In Rusland werd woensdag, na de 1-0 thuisnederlaag van vorige week, met 5-0 verloren. Daardoor heeft niet PSV, maar Zenit een beschermde status bij de loting.

Dat betekent dat PSV hoe dan ook met een op papier sterkere tegenstander moet afrekenen om de groepsfase van de Champions League te bereiken, waarvoor Ajax als kampioen van Nederland rechtstreeks geplaatst is. Arsenal, Lyon, Milan, Schalke 04 en Zenit zijn de vijf mogelijke tegenstanders van de Brabanders. Metalist Kharkiv, Fenerbahçe, Real Sociedad en Paços de Ferreira zijn net als PSV niet geplaatst.

Het zag er geen moment naar uit dat FC Nordsjaelland PSV een beschermde status ging bezorgen. De voormalig kampioen van Denemarken maakte in het Stadion Petrovskij een te nerveuze indruk om de 1-0 nederlaag uit de heenronde weg te poetsen. Daardoor had Zenit voor eigen publiek een eenvoudige avond.

Kort nadat Hulk een goede kans onbenut had gelaten, opende Roman Shirokov in de 26ste minuut op aangeven van dezelfde Hulk de score met een laag schot vanaf de rand van het strafschopgebied. Hulk, Danny en Andrey Arshavin voerden na rust de score op tot 4-0. De Portugese Zenit-verdediger Neto kreeg een kleine twintig minuten voor tijd rood, desondanks kwam Nordsjaelland niet eens tot een eretreffer. In de derde minuut van de extra tijd viel zelfs nog de 5-0, door toedoen van Shirokov.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen