"Het regent nu aanvragen bij FC Groningen"

Ger
5 augustus 2013, 14:38

FC Groningen mag zich na de eerste speelronde de trotse koploper van de Eredivisie noemen. De noorderlingen boekten zaterdagavond een klinkende overwinning op het veld van NEC (1-4). Geheel in lijn met het stereotype laat de eerste plaats de nuchtere noorderlingen echter niet zweven.

De wedstrijd in Nijmegen bezorgde de beleidsbepaler niettemin een grote lach op het gezicht. Vier keer scoren in de Eredivisie, dat lukte FC Groningen vorig seizoen niet één keer. Bovendien leek de ruime zege na een wisselvallige voorbereiding niet bepaald aanstaande. "Het grappige is dat het resultaat direct effect heeft op de verkoop van onze seizoenskaarten", zegt Nijland. "Het regent nu aanvragen. Je kunt allerlei acties bedenken, maar de beste reclame is toch het spelen van goed voetbal."

Met wedstrijden tegen FC Utrecht, SC Cambuur en Go Ahead Eagles heeft FC Groningen op papier een gunstig programma voor de boeg. Een verlenging van de koppositie lonkt, maar daar wil Nijland niets van weten. "Zondag wacht ons gewoon een zware klus als FC Utrecht op bezoek komt. Ze presteren vooralsnog weliswaar moeizaam, maar vorig seizoen zijn ze wel knap vijfde geworden. Er zit absoluut kwaliteit in die ploeg. We zijn gewaarschuwd."

Door: Ger Hensen

Manchester City - Real Madrid: Win 100 keer je inzet als Manchester City wint!

Manchester City - Real Madrid: Win 100 keer je inzet als Manchester City wint!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen