Utrecht haalt De Ridder terug naar Nederland

Utrecht haalt De Ridder terug naar Nederland

Maak deze avond spannender en leuker: zet in op een voetbalwedstrijd en krijg bij je eerste storting tot €50,00 extra als welkomstbonus bij Jacks.nl!
Speel bewust 18+, hands24x7.nl.

1 augustus 2013 – Steve de Ridder heeft weinig tijd nodig gehad om een nieuwe club te vinden. De 26-jarige Belgische middenvelder, die eerder op de dag zijn contract bij Southampton liet ontbinden, heeft een verbintenis getekend bij FC Utrecht. De Ridder heeft zich voor drie seizoenen verbonden aan de club uit de Domstad.

"Ik kijk ernaar uit mijn rentree te maken in de Eredivisie", zegt De Ridder op de website van FC Utrecht. Hij speelde tussen 2008 en 2011 al voor De Graafschap, waarna hij naar het Engelse Southampton verhuisde. Met die club promoveerde hij in zijn eerste seizoen naar de Premier League, maar belandde daarna op een zijspoor. Donderdag gingen beide partijen in goed overleg uit elkaar.

Southampton meldt via de officiële kanalen dat het contract is ontbonden, waardoor De Ridder transfervrij is. Afgaande op de woorden van Utrecht-directeur Wilco van Schaik is er echter wel degelijk iets betaald voor de Belg.

"Dit is de eerste speler die we sinds vele jaren weer zelf aankopen", zegt hij. "Dus, we hebben voor het eerst geen gebruik hoeven maken van investeringsfondsen. Ook dat is wederom een stap in de goede richting. We willen graag onze eigen broek ophouden. Met deze transfer laten we zien dat we op de goede weg van herstel zijn."

Reacties

gerelateerd