Capello: "Engeland altijd moe op EK of WK"

30 juli 2013, 14:55

Fabio Capello denkt te weten waar het door komt dat Engeland de laatste jaren vrijwel altijd teleurstellend presteert op een EK of WK. De nationale ploeg betaalt in de zomermaanden de tol voor de loodzware competitie, denkt de oud-bondscoach.

Engeland is één van de grootste voetballanden ter wereld, maar sinds 1996 haalde de nationale ploeg niet één keer meer de halve finale van een EK of WK. In een interview op de website van de FIFA heeft Capello een duidelijk antwoord op de vraag hoe dat toch kan. "Omdat ze moe zijn", stelt de 67-jarige Italiaan. "De Engelse spelers zijn het minst fris in de zomer, omdat de nationale competitie geen winterstop heeft."

"Je moet het vergelijken met een lange autorit", vervolgt Capello. "Als je halverwege stopt om bij te tanken, bereik je zeker je bestemming. Doe je dat niet, dan heb je de kans dat je zonder benzine komt te staan. In Engeland wordt voor de winterperiode ook altijd veel beter gespeeld dan er na. Om competitief te zijn in de Premier League moet je een heel brede selectie hebben, de nationale ploeg heeft die luxe niet."

Capello was tussen 2008 en 2012 bondscoach van Engeland. Hij leidde het land naar de tweede ronde van het WK 2010, waarin Duitsland veel te sterk (4-1) was.

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen