Siem de Jong: "Na rust vergeten te voetballen"

Siem de Jong: "Na rust vergeten te voetballen"

Maak deze avond spannender en leuker: zet in op een voetbalwedstrijd en krijg bij je eerste storting tot €50,00 extra als welkomstbonus bij Jacks.nl!
Speel bewust 18+, hands24x7.nl.

28 juli 2013 – Hij mocht een prijs in ontvangst nemen, maar helemaal tevreden over het spel van zijn ploeg was Siem de Jong na afloop van de wedstrijd om de Johan Cruijff Schaal niet. Met name in de tweede helft speelde Ajax niet goed genoeg, vindt hij.

"De eerste helft was redelijk, al speelden we soms nog in een te laag tempo. Maar in de tweede helft, en dan vooral na die 1-0 van AZ, vergaten we te voetballen", zei de aanvoerder na de wedstrijd tegen de verzamelde media. "We zakten totaal weg."

Blij met de prijs is De Jong natuurlijk wel. "Deze prijs had ik nog niet, dus het is speciaal om hem te winnen. Het is ook een opluchting, na die 2-0 achterstand." Zelf maakte De Jong in verlenging de winnende. Hij kopte een voorzet van Eriksen binnen. "Dat was voor mij persoonlijk wel lekker, want ik zat niet echt lekker in de wedstrijd."

Ajax heeft nu een dag of zes om te herstellen van dit duel, want vrijdag staat de eerste competitiewedstrijd op het programma. In de ArenA is dan Roda JC Kerkrade de tegenstander. "Of we klaar voor het seizoen zijn? Ik hoop het wel. Dat gaan we volgende week zien. Maar dan moet het wel beter dan in deze tweede helft."

Reacties

gerelateerd