AZ baalt, maar is ook tevreden: "Ziet er goed uit"

AZ baalt, maar is ook tevreden: "Ziet er goed uit"

Maak deze avond spannender en leuker: zet in op een voetbalwedstrijd en krijg bij je eerste storting tot €50,00 extra als welkomstbonus bij Jacks.nl!
Speel bewust 18+, hands24x7.nl.

28 juli 2013 – Ze wonnen de Johan Cruijff Schaal niet, maar AZ heeft alle reden om het nieuwe seizoen met vertrouwen tegemoet te zien. In de Amsterdam ArenA liet de ploeg van coach Gertjan Verbeek zaterdag zien dat het, ondanks het vertrek van topscorer Jozy Altidore (Sunderland) en spelmaker Adam Maher (PSV), heel aardig kan voetballen. Genoeg voor een overwinning op Ajax was het echter net niet. AZ kwam met 2-0 voor, maar verloor na verlenging met 2-3 van de regerend landskampioen.

Wie AZ zaterdag in de snikhete en benauwde ArenA zag voetballen, was in één klap vergeten dat het deze zomer zijn twee beste spelers kwijtgeraakt is. Met Nemanja Gudelj als generaal op het middenveld, Jeffrey Gouweleeuw en Jan Wuytens centraal achterin en de al eerder aangetrokken IJslander Aron Johannsson in de spits staat er een compleet vernieuwd, fris AZ. Met name Gudelj en Johannsson lieten zich goed zien. De manier waarop de 22-jarige spits de 1-0 opzette, verraadde grote klasse.

Voetballend scoorde AZ sowieso een ruime voldoende in de wedstrijd tegen Ajax, vindt aanvaller Roy Beerens. “We hebben gewoon goed gevoetbald”, zegt hij tegen FCUpdate.nl. “Dat we niet winnen is een domper, want dat had wel gemoeten. We kwamen 2-0 voor, maar direct daarna wordt het door een ongelukkig eigen doelpunt 2-1. Ajax nam daarna alle risico's en won uiteindelijk, maar eigenlijk hadden we ze de hele wedstrijd aardig in de tang. Het plan dat we hadden, werkte goed.”

Het plan van AZ was even simpel als moeilijk: inzakken, compact spelen en loeren op de counter. “Dat hadden we zo afgesproken, ja”, zegt de rechtsbuiten. “We lieten Ajax komen en omdat ze er niet doorheen kwamen, voelde je wat onzekerheid in hun spel komen. Vooral in de tweede helft.”

De beloning in de vorm van winst van de Johan Cruijff Schaal bleef voor AZ uit, Siem de Jong besliste de partij in de verlenging in Amsterdams voordeel. Toch vindt Beerens dat zijn team tevreden mag zijn. “Dit was een test voor ons. Behoudens het eindresultaat, vind ik dat je kan zeggen dat we geslaagd zijn voor de test. Hoe ver we kunnen komen dit seizoen, met deze selectie? Dat vind ik lastig te zeggen. Maar het ziet er goed uit. Nu moeten we zorgen dat we niet verslappen", waarschuwt hij.

Reacties

gerelateerd