Pot: "Staf van 23 man, dan ben je doorgeslagen"

Pot: "Staf van 23 man, dan ben je doorgeslagen"

24 juli 2013 – Cor Pot is nog altijd niet blij met de manier waarop het jeugd-EK in Israël verlopen is. In een interview met Voetbal International uit de inmiddels vertrokken coach van Jong Oranje kritiek op Louis van Gaal, de KNVB en toenmalig directeur Mohammed Allach.

Pot neemt het Van Gaal kwalijk dat hij openlijk kritiek uitte op het spel van Jong Oranje in Israël. "Het geeft geen pas dat je eerst vanuit China commentaar levert en het later vanuit Brazilië nog eens dunnetjes overdoet. Zelf vindt hij het vreselijk als hij kritiek krijgt en nu doet-ie het zelf. Maar Louis en ik zijn allebei de zestig gepasseerd. Ik heb hem niet meer gesproken, maar als ik hem zie krijgt hij gewoon een hand van me."

In Israël werkte Pot met een staf van in totaal maar liefst 23 man. Deze bestond voor een groot deel uit volgelingen van Van Gaal. "Die waren ongetwijfeld om mij in de gaten te houden, maar ik heb me er niet zo druk om gemaakt", reageert Pot laconiek. "Als je 23 man meeneemt voor 23 spelers ben je een beetje doorgeslagen", stelt hij.

Ook zegt Pot 'geen flauw idee' te hebben wat Mohammed Allach, op dat moment nog technisch manager van de KNVB, in het trainingskamp in Israël deed. De huidige directeur van Vitesse uitte op een bepaald moment zelfs kritiek op Pot. "Ik heb toen gezegd dat als hij niet tevreden was, hij maar per direct een ander voor de groep moest zetten. Later heeft Mo zijn excuses aangeboden en was het uit de wereld."

gerelateerd

Meer nieuws

  1. zondag 5 juli 2020

  2. zaterdag 4 juli 2020