Puyol ziet coaches Martino en Enrique graag komen

22 juli 2013, 14:10   Bijgewerkt: 22 juli 2013, 19:16

Nu Tito Vilanova zijn functie om gezondheidsredenen neergelegd heeft, is de grote vraag wie de nieuwe coach van FC Barcelona wordt. Twee namen die in Spaanse media veel genoemd worden zijn Gerardo Martino en Luis Enrique. Aanvoerder Carles Puyol ziet de komst van beide trainers wel zitten, liet hij maandag weten.

Luis Enrique (43) heeft een verleden bij FC Barcelona, hij stond tussen 1996 en 2004 als speler onder contract in Camp Nou. Als coach had hij het tweede elftal van de Catalaanse club onder zijn hoede, voordat hij in 2011 bij AS Roma op eigen benen ging staan. Onlangs tekende hij een contract bij Celta de Vigo. "Iedereen weet dat ik een goede band met heb hem", zegt Puyol over de voormalig middenvelder.

Ook over Martino, de huidige coach van het Argentijnse Newell's Old Boys, is Puyol positief. Hij kent hem vooral als bondscoach van Paraguay en met dat land stond Martino op het WK van 2010 tegenover Spanje. De ploeg van Puyol won dat duel nipt met 1-0. "Hij houdt van onze manier van spelen", weet de verdediger te vertellen.

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen