Twente gaat Chadli-miljoenen niet direct uitgeven

21 juli 2013, 21:13

Het feit dat Nacer Chadli verkocht is aan Tottenham Hotspur, betekent niet dat FC Twente de transfermarkt op gaat. De miljoenen die binnenkomen door deze transfer worden niet direct geïnvesteerd in een nieuwe speler, omdat FC Twente volgens voorzitter Joop Munsterman de beoogde opvolger van Chadli al in huis heeft.

Omdat FC Twente een jaar geleden al rekening hield met een vertrek van Chadli, haalde de club Dusan Tadic van FC Groningen. Hetzelfde geldt voor Andreas Bjelland, die vorig jaar binnengehaald werd als beoogd opvolger van Douglas. "Dat betekent dat je van tevoren investeringen hebt gedaan op spelers die nu vertrekken", legt de voorzitter van FC Twente uit in het radioprogramma Zondagsport van RTV Oost.

In hetzelfde programma laat Munsterman weten dat de transfersom voor Chadli 'dichterbij de vijf, dan bij de tien miljoen euro' ligt. Hij had een contract tot 2014.

FC Twente wil komend seizoen meer de eigen jeugd een kans geven, stelt de preses. Het doel voor de nieuwe voetbaljaargang is een plek bij de eerste vijf. "Daar willen we graag bij horen. En we willen Europees voetbal halen", aldus Munsterman.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen