Mbokani bezorgt Kiev zege, Lens buiten basiself

20 juli 2013, 23:47

Dieumerci Mbokani weet ook in Oekraïne het doel te vinden. De spits, deze zomer overgekomen van Anderlecht, was in de competitiewedstrijd tegen Hoverla Uzhhorod (1-2) van grote waarde voor Dinamo Kiev. Hij maakte beide doelpunten.

Mbokani maakte allebei zijn goals vlak voor rust. Na de pauze deed de thuisploeg iets terug, maar de punten gingen naar Dinamo. Naast Mbokani stond ook een andere miljoenenaankoop, Younes Belhanda, in de basis. Jeremain Lens, overgekomen van PSV, begon op de reservebank. Hij mocht pas tien minuten voor tijd invallen.

Dinamo Kiev heeft nu vier punten uit de eerste twee competitiewedstrijden. De topclub uit Oekraïne opende het seizoen vorige week met een mager gelijkspel tegen Volyn. Lens stond dat duel wel in de basis, maar werd na 45 minuten gewisseld.