Vleminckx: "Turkije beloofde land voor voetbal"

20 juli 2013, 12:48

Björn Vleminckx gaat bij promovendus Kayseri Erciyesspor beginnen aan een nieuw avontuur in Turkije. De oud-spits van NEC werd afgelopen half jaar door Club Brugge al met succes verhuurd aan Gençlerbirligi.

"Tot twee maanden geleden wist ik zelfs niet van het bestaan van Erciyesspor af", vertelt Vleminckx tegenover de Belgische krant Gazet van Antwerpen. "Toch was dit voor mij de beste keuze. Geld speelde natuurlijk een rol, maar het sportieve gaf de doorslag: coach Fuat Çapa wilde me absoluut meenemen. Hij liet me weer openbloeien en weet hoe hij me moet uitspelen."

Çapa was in de afgelopen twee seizoenen coach van Gençlerbirligi, Voor de club uit Ankara scoorde Vleminckx in het afgelopen half jaar negen keer in zestien competitiewedstrijden. Çapa, in het verleden werkzaam bij MVV en RBC, verhuisde deze zomer naar Erciyesspor en Vleminckx is hem gevolgd.

"Erciyesspor heeft een mooie uitdaging. De voorzitter heeft een fortuin verdiend in de staalindustrie en wil vooruit met de club", gaat de Belg, in het seizoen 2010/2011 topscorer van de Eredivisie, verder. "Turkije is het beloofde land wat voetbal betreft, je gaat er nog veel van horen. Vroeger haalde elke voetballer zijn neus op voor Rusland, nu zeggen ze: "Wauw, Rusland!" Hetzelfde gebeurt met Turkije."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen