Finse dames helpen Oranje Leeuwinnen handje

Finse dames helpen Oranje Leeuwinnen handje

16 juli 2013 – Het Nederlands dameselftal heeft plaatsing voor de kwartfinale van het EK in eigen hand. Dat hebben de Oranje Leeuwinnen te danken aan Finland, dat dinsdag in de slotfase gelijkmaakte tegen Denemarken (1-1). Daardoor is Nederland woensdag bij een zege op IJsland sowieso zeker van een plaats bij de laatste acht.

Denemarken leek met 1-0 te gaan winnen van Finland, maar vlak voor tijd maakte Annica Sjölund uit een corner de 1-1. Daardoor komt Denemarken niet op vier, maar slechts op twee punten. Indien Nederland van IJsland wint, heeft de ploeg van coach Roger Reijners vier punten en hoort het hoe dan ook bij de twee beste nummers drie, die samen met de top-twee van de drie poules naar de laatste acht gaan.

De nummers één en twee van poule A zijn respectievelijk Zweden en Italië. Het gastland was in een rechtstreeks duel om de eerste plaats met 3-1 (foto) te sterk voor de Italianen, door doelpunten van Raffaella Manieri (eigen goal), Lotta Schelin en Josefine Öqvist. Melania Gabbiadini redde de eer voor La Squadra Azzurra.

  

gerelateerd

Meer nieuws

  1. vrijdag 4 december 2020