Frankrijk naar kwartfinale EK, Engeland ontsnapt

Ger
15 juli 2013, 22:25

De voetbalsters van Frankrijk hebben de kwartfinales bereikt op het EK in Zweden. In de tweede groepswedstrijd werd Spanje in Norrköping met 1-0 verslagen. Wendie Renard was na vijf minuten al verantwoordelijk voor het enige doelpunt.

De Engelse voetbalsters ontsnapten in Linköping op de valreep aan een nederlaag tegen Rusland (1-1). Invalster Toni Duggan tekende in blessuretijd voor de gelijkmaker. De verliezend finalist van vier jaar geleden was in de eerste helft op achterstand gekomen. Nelli Korovkina scoorde de openingstreffer.

Door het gelijkspel staan beide ploegen in groep C op een punt. Engeland heeft een iets beter doelsaldo. Nummer twee Spanje verzamelde drie punten, Frankrijk heeft de volle buit na twee wedstrijden.