Deceptie voor vrouwen Oranje tegen Noorwegen

14 juli 2013, 19:49   Bijgewerkt: 14 juli 2013, 21:54

Drie dagen na het knappe 0-0 gelijkspel tegen titelhouder en topfavoriet Duitsland, heeft het Nederlands vrouwenelftal een flinke tegenvaller te verwerken gekregen. In de tweede groepswedstrijd was Noorwegen met 1-0 te sterk. Hierdoor gaat het voor Oranje nog een hele klus worden om de groepsfase van dit EK te overleven.

Een schande was het verlies tegen Noorwegen niet- het land uit Scandinavië staat immers hoger op de FIFA World Ranking dan Oranje- een domper wel. Want na het goede optreden tegen Duitsland (0-0) was het optimisme in het Nederlandse kamp groot. De kwartfinale van dit toernooi, die zou wel gehaald worden. Het doel was om de prestatie van vier jaar geleden, toen Oranje de halve finale haalde, te verbeteren. Een finaleplaats dus, voor minder deden de Leeuwinnen het in Zweden niet.

Tegen Noorwegen bleek echter dat na de wedstrijd tegen Duitsland wellicht iets te vroeg gejuicht is. De Noorse vrouwen sloegen kort na rust toe via routinier Solveig Gulbrandsen, die de bal hard en hoog in de korte hoek knalde. Dat doelpunt was iets tegen de verhouding in, Oranje was zeker voor rust namelijk de betere ploeg, maar helemaal onverwacht kwam de treffer niet. Na rust oogde Noorwegen, dat sinds 2001 altijd minimaal de halve finale haalde op een EK, net wat scherper dan Oranje.

Met een slotoffensief probeerde Nederland nog wel een gelijkspel af te dwingen, maar het was voorin niet efficiënt genoeg om tot score te komen. De winst ging naar Noorwegen, dat nu al praktisch zeker is van een plek in de kwartfinale. Voor Oranje geldt dat niet. De ploeg van coach Roger Reijners moet zijn laatste groepswedstrijd tegen IJsland winnen en hopen dat dat voldoende is om, als nummer twee van de groep of als één van de beste nummers drie, alsnog de laatste acht te bereiken.

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen