PSV slaat dubbelslag met Schaars en Bruma

13 juli 2013, 15:48   Bijgewerkt: 13 juli 2013, 15:57

PSV heeft een uitstekende middag achter de rug. De Eindhovense club bevestigt zaterdag via de officiële kanalen de komst van Stijn Schaars. Daarnaast werd ook de langverwachte transfer van Jeffrey Bruma afgerond.

Schaars heeft voor drie jaar getekend bij PSV. De negentienvoudig international van Oranje wordt overgenomen van Sporting Lissabon, waar hij de afgelopen twee jaar actief was. Daarvoor speelde de middenvelder (29) in Nederland voor Vitesse en AZ. Met de Alkmaarders werd hij in 2009 landskampioen.

"Het was een moeizame operatie met Sporting, maar met hem hebben we een brok ervaring in de ploeg terug kunnen halen. Vanaf dag één dat we Stijn hebben benaderd, heeft hij staan te popelen om voor PSV te kunnen starten", reageert technisch manager Marcel Brands van PSV op de clubwebsite.

Daarnaast werd Jeffrey Bruma definitief vastgelegd. De komst van de 21-jarige verdediger werd eind vorige maand al gemeld, maar aanvullend onderzoek naar een hartafwijking leidde tot uitstel. Inmiddels heeft de jeugdinternational groen licht gekregen en dus tekende hij zaterdag voor vier jaar in het Philips Stadion.

"Een gewenste verdediger die we graag erbij wilden hebben. Helaas heeft het iets langer geduurd dan de gehoopt hadden, maar we zijn blij dat hij er is", zegt Brands over Bruma, die met rugnummer 5 gaat spelen bij PSV. Hij komt over van Chelsea, dat hem de afgelopen twee seizoenen aan HSV verhuurde.

Schaars en Bruma zijn de vierde en vijfde versterking van PSV deze zomer, na Florian Jozefzoon, Adam Maher en Karim Rekik. Nummer zes volgt mogelijk snel. De Brabanders zouden bijna akkoord zijn met Santiago Arias, eveneens van Sporting.

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen