Juninho voor minimumloon naar oude liefde

13 juli 2013, 09:57

Juninho Pernambucano gaat zijn loopbaan afsluiten bij de club waar hij groot is geworden. De Braziliaanse middenvelder, inmiddels 38 jaar, heeft overeenstemming bereikt met zijn oude liefde Vasco da Gama. Bijzonder is dat de oud-international slechts tegen het Braziliaans minimumloon gaat voetballen in Rio de Janeiro.

Juninho tekende eind vorig jaar een contract bij New York Red Bulls, maar bij de Amerikanen kon hij zijn draai niet vinden en dus werd de verbintenis na iets meer dan een half jaar verscheurd. "Daarna had ik drie mogelijkheden: stoppen, naar een andere club verhuizen óf terugkeren naar Vasco da Gama om hier mijn loopbaan af te sluiten", reageerde Juninho op een persconferentie. "Hier ben ik thuis."

Juninho speelde tussen 1995 en 2001 al voor Vasco da Gama. In die periode veroverde hij met de club onder meer de Copa Libertadores, de Zuid-Amerikaanse versie van de Champions League, in 1998. In 2001 pikte Olympique Lyon hem op. Met de Franse club werd hij zeven keer landskampioen. Na zijn vertrek uit Frankrijk, in 2008, kwam Juninho uit voor het Qatarese Al-Gharafa en New York Red Bulls. Daarnaast keerde hij voor het seizoen 2011/2012 al even terug bij Vasco da Gama.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen