Atletico Madrid plukt Villa weg bij Barcelona

Atletico Madrid plukt Villa weg bij Barcelona

Maak deze avond spannender en leuker: zet in op een voetbalwedstrijd en krijg bij je eerste storting tot €50,00 extra als welkomstbonus bij Jacks.nl!
Speel bewust 18+, hands24x7.nl.

8 juli 2013 – David Villa trekt dit seizoen het shirt van Atletico Madrid aan. De club uit de Spaanse hoofdstad heeft akkoord bereikt met FC Barcelona, waarvoor de aanvaller sinds de zomer van 2010 uitkwam.

De 31-jarige Villa speelde 119 officiële duels voor Barça waarin hij 48 treffers maakte. De Catalaanse grootmacht laat de Spaanse international voor slechts 5,1 miljoen euro vertrekken. Barça heeft echter wel recht op 50 procent van de afkoopsom indien Villa de komende jaren naar een andere club verhuist.

Villa was in Camp Nou overbodig geworden door het aantrekken van de Braziliaan Neymar. Bij Atletico kan hij worden gezien als de opvolger van Radamel Falcao. De Colombiaanse goaltjesdief tekende deze zomer een lucratief contract bij AS Monaco.

Villa begon zijn loopbaan bij Sporting Gijon. Daarna kwam de aanvaller uit voor Real Zaragoza en Valencia. De afgelopen periode werd hij al in verband gebracht met diverse clubs. Vooral vanuit Engeland was er nadrukkelijke belangstelling.

Reacties

gerelateerd