Stoichkov na vier weken al weg bij CSKA Sofia

Stoichkov na vier weken al weg bij CSKA Sofia

8 juli 2013 – In juni werd Hristo Stoichkov aangesteld als de nieuwe manager van CSKA Sofia. Het is vrij opmerkelijk dat slechts vier weken later bekend wordt (Sky Sports) dat Stoichkov zijn ontslag alweer heeft ingediend. Een "gebrek aan vertrouwen in de eigenaren en eindeloze leugens" deden hem ertoe beslissen om afstand te nemen van de leiding van de Bulgaarse grootmacht.

"Ik ben het zat, ik ga de club verlaten", sprak de 47-jarige voormalig topvoetballer, die altijd publiekslieveling is geweest bij CSKA. Stoichkov liet al tien trainingssessies schieten bij de Bulgaren, maar hij heeft nu dus de knoop doorgehakt en de beslissing genomen om zijn werk bij de Bulgaarse topclub neer te leggen.

Hoe rooskleurig de samenwerking tussen Stoichkov en de spelers en directie van CSKA leek te gaan worden, des te verrassender is deze wending te noemen. De oorzaak van de beslissing van Stoichkov vindt zich terug in een verklaring van de directie via de officiële website van de club, waarin ze aangaven dat ze 6.5 miljoen euro aan aandelen hadden overgedragen aan Stoichkov, hoewel dit nog niet helemaal in kannen en kruiken was. Tevens waren er volgens Stoichkov een aantal zakenmannen geïnteresseerd om geld te steken in de club, wat de eigenaren volgens hem verhinderd zouden hebben.

Stoichkov liet duidelijk merken dat zijn visie niet strookt met die van de directie: "Dit is niet wat ik onder eerlijk, transparant en professioneel werk versta. Wanneer het respect ontbreekt tussen enerzijds spelers, coaches en officials en anderzijds de clubeigenaren, dan kunnen er geen doelen bereikt worden".

gerelateerd