Oranje blijft vijfde, Brazilië van 22 naar negen

4 juli 2013, 10:08   Bijgewerkt: 4 juli 2013, 10:15

Brazilië is door de fraaie zege op de Confederations Cup flink gestegen op de FIFA World Ranking. De ploeg stond een maand geleden nog op een Brazilië-onwaardige 22ste plaats, maar behoort inmiddels weer tot de tien beste landen ter wereld.

Brazilië staat nu negende, één plaats hoger dan België. Onze zuiderburen zijn de afgelopen maand weer twee plaatsen opgeschoven en staan voor het eerst in de top-tien. Oranje blijft vijfde, Spanje is nog altijd de mondiale nummer één.

Opvallend is de sprong van Colombia. Het land is door enkele goede prestaties de afgelopen maand opgeklommen van de zevende naar de derde plaats. Ook Uruguay maakt een mooie sprong, van negentien naar twaalf. Een ander Zuid-Amerikaans land, Peru, is elf plaatsen gestegen en staat nu op de negentiende positie.

Tahiti, dat tijdens de Confederations Cup de harten van veel voetballiefhebbers stal, is ondanks het heldhaftige optreden gezakt op de wereldranglijst van de FIFA. De kampioen van Oceanië staat 147ste, zestien plaatsen lager dan vorige maand.

De top-tien:

1. (1) Spanje

2. (2) Duitsland

3. (7) Colombia

4. (3) Argentinië

5. (5) Nederland

6. (8) Italië

7. (6) Portugal

8. (4) Kroatië

9. (22) Brazilië

10. (12) België

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen