Transfervrije Muniesa kiest voor Stoke City

2 juli 2013, 20:36

Marc Muniesa heeft een nieuwe club gevonden. De 21-jarige verdediger, die onder meer kon rekenen op belangstelling van Ajax, heeft gekozen voor Stoke City. In Engeland tekende hij een vierjarig contract. De Potters maakten de komst van de Spanjaard, wiens contract bij Barcelona deze week afliep, dinsdag wereldkundig op de digitale thuishaven.

Muniesa is de tweede zomeraanwinst voor manager Mark Hughes, die eerder al Erik Pieters van PSV verwelkomde. De Engelsman is in zijn nopjes met de verdediger. "Marc heeft bij Barça zijn opleiding genoten. Technisch is hij dus een uitstekende speler en ik ben er dan ook van overtuigd dat hij hier zal slagen."

Ook de Spanjaard zelf is verheugd over de nieuwe stap in zijn carrière. "Ik heb veel zin om naar Engeland te verhuizen en uit te komen voor Stoke City. Ik zal alles doen om de club te helpen."

Muniesa, die er afgelopen seizoen lang uit was met een knieblessure, kwam tot drie wedstrijden voor Barcelona. Hij kwam bovendien uit voor de jeugdelftallen van zijn land.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen