Botteghin en Wijnaldum beogen Europees voetbal

28 juni 2013, 18:52

Eric Botteghin knokte in het afgelopen seizoen met NAC Breda lange tijd tegen degradatie. Met FC Groningen, sinds vrijdag zijn nieuwe werkgever, hoopt de 25-jarige Braziliaanse verdediger Europees voetbal te spelen.

"Ik wil de play-offs halen en Europees voetbal bereiken. Dat hoort bij een club als FC Groningen", zegt Botteghin op de Groningen-website. Hij ziet wel overeenkomsten tussen NAC en Groningen. "Het zijn vergelijkbare volksclubs met fanatieke fans, maar bij Groningen zijn de sportieve ambities een stuk groter. Dat spreekt mij aan."

Botteghin sprak ook met SC Heerenveen, maar had een beter gevoel bij Groningen. Jaren geleden, tijdens het Eurovoetbaltoernooi in 2006, sprak hij al de wens uit om voor de equipe uit de Martinistad te spelen. "Ik was toen zo onder de indruk van de Euroborg dat ik zei: ‘Voor deze club wil ik ooit nog eens spelen’. En ja, het heeft even geduurd, maar het gaat nu dus toch gebeuren", besluit Botteghin.

Groningen versterkte de defensie vrijdag ook met Giliano Wijnaldum. De 20-jarige vleugelverdediger komt transfervrij over van AZ. "Voor mij is FC Groningen een stap vooruit. Vooral omdat ik hier de kans heb me verder te ontwikkelen; dat geeft een goed gevoel. Voor mij is het seizoen geslaagd als ik de doelen bereik, die ik me gesteld heb én als we Europees voetbal halen. Daar moeten we voor gaan."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen